Laatste nieuws

Caecilia Academy Awards

Het laatste concert van het jubileumjaar is een spectaculaire avond vol met glitter en glamour: de Caecilia Academy Awards. Deze avond draait om de prestaties die de vereniging heeft geleverd in het jubileumjaar. Inclusief nominaties onder muzikanten, speciaal ontworpen Academy Awards en natuurlijk: filmmuziek! Samen met de muzikanten kunt u 100 jaar Caecilia feestelijk afsluiten!

Meer informatie zal in de loop van het jubileumjaar bekend worden. Houdt deze website en onze sociale media in de gaten!

A Night at the Bridge

De trambrug is één van de iconen van Schipluiden en zal samen met Molen de Korpershoek het decor vormen voor een groot openluchtconcert door Caecilia Schipluiden. Het podium wordt bij de molen aan de waterkant opgebouwd. Publiek zal kunnen plaatsnemen op tribunes op de kade aan de dorpszijde, maar kan het concert ook per boot bezoeken en meebeleven. Het wordt een spectaculair concert op het water, in de setting van een zwoele zomeravond. Dit mag u niet missen.

Informatie over kaartverkoop en diversen zal snel bekend gemaakt worden. Houd hiervoor deze webpagina of onze sociale media in de gaten!

 

Muzikale verrassingsreis München

Voor de jeugdige muzikanten gaat een lang gekoesterde wens in vervulling: een kleine week samen op tournee! Het levert een geweldige reiservaring op, zal het een belangrijke bijdrage leveren aan de teamspirit en men maakt kennis met de muziekcultuur aldaar. Er zal worden gemusiceerd met lokaal Duits jeugdorkest en er zullen concerten worden gegeven voor de cultuurliefhebbers uit München. Volg het Jeugdorkest op reis naar Duitsland via de sociale media van Caecilia Schipluiden!

Na-Paas-Festival: Jeugd- en kapellenfestival

Op 23 april organiseert Caecilia Schipluiden overdag een mini-concours voor jeugdorkesten uit de regio. Er zullen professionele coaches aanwezig zijn die opbouwende feedback kunnen geven. Het gaat erom de jeugdige muzikanten vooral een leerzame en gezellige middag te bezorgen, en het is een leuke en leerzame activiteit om elkaar te ontmoeten. Ieder deelnemend orkest ontvangt een juryrapport en iedereen wint een prijs!

In de avonduren wordt overgeschakeld naar het kapellenfestival ‘Het Bitterbal’. Ook hier geldt dat positieve feedback door een jury van professionals zal mogen bijdragen aan verbetering van het niveau en de vaardigheden. Bovenal is deze avond natuurlijk het toneel van bijzonder muzikaal talent en gezelligheid ineen. Meer informatie volgt snel!

Caecilia Royale

In de dorpskern van Schipluiden vond elke januari een cultureel festival plaats onder de naam ‘Cult Royale’. In 2022 zal dit evenement nieuw (muzikaal) leven worden ingeblazen, onder de naam van Caecilia Royale. De avond staat dan ook in het teken staan van 100 jaar Caecilia. Op verschillende plaatsen in Schipluiden zullen diverse concertvormen te zien/horen zijn, die verwijzen naar orkestmuziek door blazers en slagwerkers. Een avond vol cultuur, daar moet je bijzijn.

Tickets en meer informatie zal binnenkort beschikbaar komen. Houd deze website of onze sociale media in de gaten!

Jubileumconcert

Het jubileumjaar gaat van start met een groots theaterconcert op 20 november 2021. Dat vindt plaats in Theater de Veste in Delft. Een dag voordat we écht 100 jaar worden! Het concert zal het verhaal vertellen van een eeuw Caecilia Schipluiden, een ware tijdreis van 1921 tot aan het heden. De avond gaat langs de rijke historie van Caecilia Schipluiden, met ‘de typische dingen van toen’, leuke anekdotes en natuurlijk: muziek. Voor jong en oud wordt dit een grandioze avond. Bent u erbij?

Tickets zullen binnenkort beschikbaar komen. Houd deze website of onze sociale media in de gaten!

19 uren geleden

Caecilia Schipluiden

Bedankt!Wij zijn de trotse winnaar van de verkiezing Club van het Jaar in Midden-Delfland in de categorie cultuur. Daarnaast hebben we een mooi bedrag binnen gehaald met de Anjeractie. Heel veel dank voor jullie stem en jullie bijdrage!Na de zomer kunt u ons weer overal zien en vooral horen. Bijvoorbeeld bij ons Jubileumconcert op 20 november 2021, de start van ons jubileumjaar!Op de hoogte blijven van ons spectaculaire en bomvolle jubileumjaar? Volg ons op onze sociale mediakanalen of ga naar www.caeciliaschipluiden.nl/100jaar#bedankt #caeciliaschipluiden #eeuwcaeciliaschipluiden Rabobank Zuid-Holland Midden Cultuurfonds

... Meer....Minder...

Bekijk op Facebook

3 dagen geleden

Caecilia Schipluiden

Een eeuw Caecilia Schipluiden!Elk jaar gaven de twee Schipluidense muziekverenigingen meerdere buitenconcerten op een muziektent. Deze werd door de gemeente steeds op- en afgebroken. In 1923 ontstond het idee voor een vaste muziektent aan de Dorpsstraat. Het dorp bestond toen nog voornamelijk uit de Dorpsstraat (met enkele doodlopende zijstraatjes), de Vlaardingekade en de Singel. Samen met fanfare Excelsior en christelijke zangvereniging “Sursum Corda” zette St. Caecilia zich in 1925 in om geld in te zamelen. De vaste muziektent aan de Dorpsstraat kwam er en het openingsconcert werd gegeven op 12 juni 1926. Van St. Caecilia op de muziektent is helaas geen foto bekend, maar wel van fanfare Excelsior, met dirigent P.J. Wiest (ook meer dan 30 jaar dirigent van Euterpe Maasland). Rechts van hem zit erevoorzitter Ambrosius Bontenbal, bekend aannemer en gemeenteraadslid.De gemeente Schipluiden werd de eigenaar van de muziektent en zou voor het onderhoud gaan zorgen. Tot in de veertiger jaren van de vorige eeuw heeft de tent dienstgedaan, totdat de Dorpsstraat moest worden verbreed. Er kwam steeds meer verkeer. Op de oude foto is goed te zien hoe smal de doorgang indertijd was!Op de hoogte blijven van ons spectaculaire en bomvol jubileumjaar? Volg ons op onze sociale mediakanalen of ga naar www.caeciliaschipluiden.nl/100jaar#100jaar #eeuwcaeciliaschipluiden #caecilia #schipluiden

... Meer....Minder...

Bekijk op Facebook