Laatste nieuws

Caecilia Academy Awards

Het laatste concert van het jubileumjaar is een spectaculaire avond vol met glitter en glamour: de Caecilia Academy Awards. Deze avond draait om de prestaties die de vereniging heeft geleverd in het jubileumjaar. Inclusief nominaties onder muzikanten, speciaal ontworpen Academy Awards en natuurlijk: filmmuziek! Samen met de muzikanten kunt u 100 jaar Caecilia feestelijk afsluiten!

Meer informatie zal in de loop van het jubileumjaar bekend worden. Houdt deze website en onze sociale media in de gaten!

A Night at the Bridge

De trambrug is één van de iconen van Schipluiden en zal samen met Molen de Korpershoek het decor vormen voor een groot openluchtconcert door Caecilia Schipluiden. Het podium wordt bij de molen aan de waterkant opgebouwd. Publiek zal kunnen plaatsnemen op tribunes op de kade aan de dorpszijde, maar kan het concert ook per boot bezoeken en meebeleven. Het wordt een spectaculair concert op het water, in de setting van een zwoele zomeravond. Dit mag u niet missen.

Informatie over kaartverkoop en diversen zal snel bekend gemaakt worden. Houd hiervoor deze webpagina of onze sociale media in de gaten!

 

Muzikale verrassingsreis München

Voor de jeugdige muzikanten gaat een lang gekoesterde wens in vervulling: een kleine week samen op tournee! Het levert een geweldige reiservaring op, zal het een belangrijke bijdrage leveren aan de teamspirit en men maakt kennis met de muziekcultuur aldaar. Er zal worden gemusiceerd met lokaal Duits jeugdorkest en er zullen concerten worden gegeven voor de cultuurliefhebbers uit München. Volg het Jeugdorkest op reis naar Duitsland via de sociale media van Caecilia Schipluiden!

Na-Paas-Festival: Jeugd- en kapellenfestival

Op 23 april organiseert Caecilia Schipluiden overdag een mini-concours voor jeugdorkesten uit de regio. Er zullen professionele coaches aanwezig zijn die opbouwende feedback kunnen geven. Het gaat erom de jeugdige muzikanten vooral een leerzame en gezellige middag te bezorgen, en het is een leuke en leerzame activiteit om elkaar te ontmoeten. Ieder deelnemend orkest ontvangt een juryrapport en iedereen wint een prijs!

In de avonduren wordt overgeschakeld naar het kapellenfestival ‘Het Bitterbal’. Ook hier geldt dat positieve feedback door een jury van professionals zal mogen bijdragen aan verbetering van het niveau en de vaardigheden. Bovenal is deze avond natuurlijk het toneel van bijzonder muzikaal talent en gezelligheid ineen. Meer informatie volgt snel!

Caecilia Royale

In de dorpskern van Schipluiden vond elke januari een cultureel festival plaats onder de naam ‘Cult Royale’. In 2022 zal dit evenement nieuw (muzikaal) leven worden ingeblazen, onder de naam van Caecilia Royale. De avond staat dan ook in het teken staan van 100 jaar Caecilia. Op verschillende plaatsen in Schipluiden zullen diverse concertvormen te zien/horen zijn, die verwijzen naar orkestmuziek door blazers en slagwerkers. Een avond vol cultuur, daar moet je bijzijn.

Tickets en meer informatie zal binnenkort beschikbaar komen. Houd deze website of onze sociale media in de gaten!

Jubileumconcert

Het jubileumjaar gaat van start met een groots theaterconcert op 20 november 2021. Dat vindt plaats in Theater de Veste in Delft. Een dag voordat we écht 100 jaar worden! Het concert zal het verhaal vertellen van een eeuw Caecilia Schipluiden, een ware tijdreis van 1921 tot aan het heden. De avond gaat langs de rijke historie van Caecilia Schipluiden, met ‘de typische dingen van toen’, leuke anekdotes en natuurlijk: muziek. Voor jong en oud wordt dit een grandioze avond. Bent u erbij?

Tickets zullen binnenkort beschikbaar komen. Houd deze website of onze sociale media in de gaten!

3 dagen geleden

Caecilia Schipluiden

Een eeuw Caecilia Schipluiden!De eerste damesOp de jaarvergadering van 1953 waren er voor het eerst dames aanwezig. Zij zouden deel gaan uitmaken van een op te richten drumband. Bij een marsoptreden ging men zoveel mogelijk eender gekleed: wit overhemd, gele das en baret of alpino (blauw of zwart). Op de eerste foto loopt St. Caecilia achter het vaandel van Oranjevereniging Den Hoorn. Vooraan lopen onder andere de dames J. Knijnenburg en M. Hoek.De tweede foto is genomen op 19 juli 1955. Op die dag werd de Dorpsfilm Schipluiden gemaakt door het bedrijf van Johan Adolfs uit Enschede (de filmer staat op een platform dat aan het busje is bevestigd). De man rechts, met een meisje op de arm, is burgemeester F.R.M. Meltzer. De hele film van bijna een uur is op YouTube te zien; zoekwoorden: dorpsfilm schipluiden 1955.Wilt u als eerste kaartjes kopen voor ons eerste jubileumconcert? Of op de hoogte blijven van speciale concerten in ons Jubileumjaar? Schrijf je dan in voor de speciale jubileumnieuwsbrief: bit.ly/JubileumcaeciliaVolg ons ook op onze sociale mediakanalen of ga naar www.caeciliaschipluiden.nl/100jaar om op de hoogte te blijven van ons spectaculaire jubileumjaar.#caecilia #schipluiden #muziek #eeuwcaeciliaschipluiden

... Meer....Minder...

Bekijk op Facebook

1 week geleden

Caecilia Schipluiden

De jonge talenten van Caecilia Schipluiden laten hun kwaliteiten ook dit jaar online zien! Door welbekende redenen gaat de traditionele voorspeelavond niet door. Hopelijk dit jaar voor het laatst oniine en volgend jaar weer vertrouwd in het Notenschip!In deze vierde en laatste aflevering: jonge houtblazers op klarinet en saxofoon! Docent: Daan van KoppenOok een instrument willen leren spelen bij Caecilia Schipluiden? Mail dan vrijblijvend naar opleidingen@caeciliaschipluiden.nl of ga voor meer informatie naar www.caeciliaschipluiden.nl/opleidingen!#muziek #opleidingen #caeciliaschipluiden

... Meer....Minder...

Bekijk op Facebook

1 week geleden

Caecilia Schipluiden

Ook het Jeugdorkest had vandaag haar laatste repetitie! Welk liedje spelen ze?!We sluiten dit tumultueuze seizoen af met een zomerborrel. Na de zomer gaan we volop verder aan ons spectaculaire jubileumjaar, met een gigantische start op 20 november in Theater de Veste!#laatsterepetitie #jubileum #borrel #jeugdorkest

... Meer....Minder...

Bekijk op Facebook