Laatste nieuws

Caecilia Academy Awards

Het laatste concert van het jubileumjaar is een spectaculaire avond vol met glitter en glamour: de Caecilia Academy Awards. Deze avond draait om de prestaties die de vereniging heeft geleverd in het jubileumjaar. Inclusief nominaties onder muzikanten, speciaal ontworpen Academy Awards en natuurlijk: filmmuziek! Samen met de muzikanten kunt u 100 jaar Caecilia feestelijk afsluiten!

Meer informatie zal in de loop van het jubileumjaar bekend worden. Houdt deze website en onze sociale media in de gaten!

A Night at the Bridge

De trambrug is één van de iconen van Schipluiden en zal samen met Molen de Korpershoek het decor vormen voor een groot openluchtconcert door Caecilia Schipluiden. Het podium wordt bij de molen aan de waterkant opgebouwd. Publiek zal kunnen plaatsnemen op tribunes op de kade aan de dorpszijde, maar kan het concert ook per boot bezoeken en meebeleven. Het wordt een spectaculair concert op het water, in de setting van een zwoele zomeravond. Dit mag u niet missen.

Informatie over kaartverkoop en diversen zal snel bekend gemaakt worden. Houd hiervoor deze webpagina of onze sociale media in de gaten!

 

Muzikale verrassingsreis München

Voor de jeugdige muzikanten gaat een lang gekoesterde wens in vervulling: een kleine week samen op tournee! Het levert een geweldige reiservaring op, zal het een belangrijke bijdrage leveren aan de teamspirit en men maakt kennis met de muziekcultuur aldaar. Er zal worden gemusiceerd met lokaal Duits jeugdorkest en er zullen concerten worden gegeven voor de cultuurliefhebbers uit München. Volg het Jeugdorkest op reis naar Duitsland via de sociale media van Caecilia Schipluiden!

Na-Paas-Festival: Jeugd- en kapellenfestival

Op 23 april organiseert Caecilia Schipluiden overdag een mini-concours voor jeugdorkesten uit de regio. Er zullen professionele coaches aanwezig zijn die opbouwende feedback kunnen geven. Het gaat erom de jeugdige muzikanten vooral een leerzame en gezellige middag te bezorgen, en het is een leuke en leerzame activiteit om elkaar te ontmoeten. Ieder deelnemend orkest ontvangt een juryrapport en iedereen wint een prijs!

In de avonduren wordt overgeschakeld naar het kapellenfestival ‘Het Bitterbal’. Ook hier geldt dat positieve feedback door een jury van professionals zal mogen bijdragen aan verbetering van het niveau en de vaardigheden. Bovenal is deze avond natuurlijk het toneel van bijzonder muzikaal talent en gezelligheid ineen. Meer informatie volgt snel!

Caecilia Royale

In de dorpskern van Schipluiden vond elke januari een cultureel festival plaats onder de naam ‘Cult Royale’. In 2022 zal dit evenement nieuw (muzikaal) leven worden ingeblazen, onder de naam van Caecilia Royale. De avond staat dan ook in het teken staan van 100 jaar Caecilia. Op verschillende plaatsen in Schipluiden zullen diverse concertvormen te zien/horen zijn, die verwijzen naar orkestmuziek door blazers en slagwerkers. Een avond vol cultuur, daar moet je bijzijn.

Tickets en meer informatie zal binnenkort beschikbaar komen. Houd deze website of onze sociale media in de gaten!

Jubileumconcert

Het jubileumjaar gaat van start met een groots theaterconcert op 20 november 2021. Dat vindt plaats in Theater de Veste in Delft. Een dag voordat we écht 100 jaar worden! Het concert zal het verhaal vertellen van een eeuw Caecilia Schipluiden, een ware tijdreis van 1921 tot aan het heden. De avond gaat langs de rijke historie van Caecilia Schipluiden, met ‘de typische dingen van toen’, leuke anekdotes en natuurlijk: muziek. Voor jong en oud wordt dit een grandioze avond. Bent u erbij?

Tickets zullen binnenkort beschikbaar komen. Houd deze website of onze sociale media in de gaten!

12 uren geleden

Caecilia Schipluiden

Een eeuw Caecilia Schipluiden!Dirigent Wim Gielesen Aad Boks kreeg als dirigent van het jeugdorkest in 1984 assistentie van Wim Gielesen. De samenwerking duurde tot 1988, toen Wim de volledige leiding over het opleidingsorkest kreeg. Heel veel jonge muzikanten heeft hij zien opgroeien in zijn orkest, totdat zij naar het ‘grote’ harmonieorkest gingen. Meestal bleven ze ook nog enige tijd meespelen in het jeugdorkest. Als het nodig was verving Wim ook de dirigent van het harmonieorkest. In 2009 vierde Wim zijn 25-jarig dirigentschap met een jeugdorkest aangevuld met oud-leden. Na meer dan 30 jaar nam hij afscheid van zijn jeugdorkest en gaf de dirigeerstok over aan Bastiaan Kuijpers.Op 12 juni 1988 ging Wim met het jeugdorkest voor het eerst naar het bondsconcours. In Roelofarendsveen behaalde Wim met het orkest een eerste prijs en promotie naar de eerste afdeling. Als beloning voor het hoogst aantal punten in de lagere afdelingen deed het orkest mee aan de kampioenswedstrijd in Vucht op 15 januari 1989; ook hier een eerste prijs.De foto van het jeugdorkest op het schoolplein van de St. Jozefschool is gemaakt ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van de vereniging in 1996. Op 11 november 2005 bezocht koningin Beatrix Midden-Delfland. Wim had de eer op een podium langs de Vlaardingsevaart het nummer Nessun Dorma uit de opera Turandot te dirigeren, terwijl de koningin voorbijgleed in een boot. Het orkest bestond uit leden van de harmonieorkesten uit Schipluiden en Maasland (foto Rob Keijzer).De jeugd van Caecilia, jeugdorkest, DrumPack (en vroeger ook de majorettes), gaan elk jaar een dagje uit (het afgelopen jaar even niet). Zo werden onder andere Duinrell, de Efteling, Bobbejaanland, Slagharen en Hellendoorn bezocht. Naast veel plezier was er altijd een optreden gepland, zoals op de foto bij de Efteling in 2003. Als laatste een feestelijke foto van Wim tijdens zijn 25-jarig jubileum in 2009 in de Dorpshoeve.Als eerste de kans krijgen om kaarten te kopen voor ons Jubileumconcert? Meld u aan voor de Jubileumnieuwsbrief via Bit.ly/jubileumcaecilia. Volg ons ook op onze sociale mediakanalen of ga naar www.caeciliaschipluiden.nl/100jaar en blijf op de hoogte van ons bomvolle jubileumjaar!#caecilia #schipluiden #muziek #eeuwcaeciliaschipluiden

... Meer....Minder...

Bekijk op Facebook

1 week geleden

Caecilia Schipluiden

Een eeuw Caecilia Schipluiden!Kampioenswedstrijd Theater 't SpantDe kampioenswedstrijd in ‘Spant was een van de hoogtepunten uit de tijd dat Gerard Weijers dirigent was van het harmonieorkest (1982-1988). Na overlijden van dirigent Van Beurden in 1978 was Jan Peeters enkele jaren de dirigent. Op het bondsconcours in Poeldijk op 30 juni 1985 behaalde het harmonieorkest onder leiding van Gerard Weijers in de afdeling uitmuntendheid een eerste prijs (306 punten) met promotie naar de ere-afdeling (de één na hoogste). Uitgevoerd werden de muziekstukken “Polischer Hochzeits Tanz” van A. Paulik/Mellema en “Man of Many Parts” van Pi Scheffer. St. Caecilia won ook de Vlinderwisselbokaal voor het op één na hoogste aantal punten.Als beloning mocht het orkest meedoen aan de kampioenswedstrijd op 26 januari 1986 in Theater ’t Spant in Bussum. Hier behaalde het orkest 298 ½ punten met “Motions for Wind” van André Waignein en “Man of Many Parts” van Pi Scheffer.Op een kampioenswedstrijd komen de beste orkesten uit de verschillende afdelingen en in hun afdeling bij elkaar. St. Caecilia deed eerder mee aan de kampioenswedstrijd in 1972 (dirigent C.L. van Beurden). Ook het jeugdorkest o.l.v. Aad Boks speelde op de landelijke kampioenswedstrijd in Venray in 1987, en onder leiding van Wim Gielesen in Vucht in 1989. De laatste keer dat het harmonieorkest meedeed aan de kampioenswedstrijd was in 2008 onder leiding van Willem van Zee.Als eerste de kans krijgen om kaarten te kopen voor ons Jubileumconcert? Meld u aan voor de Jubileumnieuwsbrief via Bit.ly/jubileumcaecilia. Volg ons ook op onze sociale mediakanalen of ga naar www.caeciliaschipluiden.nl/100jaar en blijf op de hoogte van ons bomvolle jubileumjaar!#caecilia #schipluiden #muziek #eeuwcaeciliaschipluiden

... Meer....Minder...

Bekijk op Facebook

2 weken geleden

Caecilia Schipluiden

De opleidingenafdeling heeft een nieuwe fluitdocente: Nadja Zhelnina!Muziek heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in Nadja’s leven. Nadja wilde altijd wel een muziekinstrument leren spelen, maar dat was niet meteen mogelijk. Zodra het kon is de keuze op de dwarsfluit gevallen, omdat ze het een mooi, sprookjesachtig en zangerig instrument vindt. Op elf-jarige leeftijd begon ze fluit te leren spelen bij de Show- en marchingband METRO Scheveningen; les kreeg ze bij Jeroen Bron. De interesse voor muziekmaken is altijd gebleven. Studeren aan het Conservatorium in Den Haag was daarom een logische vervolgstap. In 2021 heeft zij hier succesvol haar bachelor in fluitspel afgerond. Gedurende haar jaren aan het conservatorium heeft Nadja ook een passie ontwikkeld voor fluitles geven. Zo geeft ze naast Caecilia Schipluiden ook les bij de Stichting Muziekschool Pijnacker en bij harmonievereniging Uni Katwijk. Daarnaast heeft Nadja bij verschillende jeugdorkesten gespeeld, zoals Viotta symfonieorkest en Jeugd Orkest Nederland. Sinds 2015 speelt ze ook bij het Neflac fluitensemble.Nadja geeft (privé)les aan onze fluitisten op donderdag, in ons eigen gebouw ‘t Notenschip. Er is nog plek vrij: mail voor een proefles naar opleidingen@caeciliaschipluiden.nl!#muziekles #dwarsfluit #eeuwcaeciliaschipluiden

... Meer....Minder...

Bekijk op Facebook