Laatste nieuws

Donateursconcert 2020

We zijn in 2021 jarig (100). Door alle coronamaatregelen is het momenteel niet mogelijk, naast onverantwoord, om in de Dorpshoeve of een andere grote locatie een concert te geven. Alleen de afstandsbeperking van 1,5 meter zorgt er al voor dat we met het hele orkest net aan of net niet in de Dorpshoeve passen, maar dan zonder enig publiek. Dat kan niet de bedoeling zijn.

Het op 21 november geplande donateursconcert kan hierdoor helaas geen doorgang vinden. We zoeken naar alternatieven om onze donateurs van harte te bedanken!

Zomerborrel – hele vereniging

Op zaterdag 18 juli vieren zowel Drumpack, het Jeugdorkest, boerenkapel De Knotwilgen als het harmonieorkest de zomer. Er wordt niet gespeeld (al mag de liefhebber best nog even z’n instrument tevoorschijn halen), er wordt niet gebarbecued, er wordt alleen gedronken, en we houden 1,5 meter afstand. Het wordt sowieso gezellig om elkaar nog even te zien. Vanaf 16 uur is de bar open.

Caecilia maakt weer samen muziek

Sinds maandag 15 juni klinkt weer muziek vanuit het Notenschip. De muzikanten van muziekvereniging Caecilia mogen weer spelen! Uiteraard wel onder bepaalde voorwaarden en voorschriften.

“De muzikanten zitten minimaal 2 meter uit elkaar. Gelukkig hebben we in het Notenschip veel ruimte dus dat is geen probleem”, zegt voorzitter Jet van Paassen. “We spelen in kleine groepjes zodat we rustig kunnen wennen aan alle nieuwe regels.”
De nationale muziekbond voor amateurs, het KNMO, heeft zich de afgelopen maanden ingespannen om alle amateurmuzikanten in Nederland weer aan het spelen te krijgen. Nu ligt er een duidelijk protocol, goedgekeurd door de overheid. Blazers mogen weer blazen en daar speelt Caecilia direct op in.

“De privélessen van onze leraren mochten sinds 1 juni in het Notenschip. Uiteraard alles met voldoende afstand en alle voorzorgsmaatregelen. Nu kunnen ook de orkesten weer beginnen. En dat laten onze leden zich niet twee keer zeggen. We hebben het harmonieorkest opgedeeld in kleine groepjes en zokunnen we weer gaan werken aan ons concertprogramma.”

Het harmonieorkest repeteerde de afgelopen maanden een aantal keer via Zoom, het videobelsysteem. Van Paassen: “Het is leuk om elkaar even te zien, je houdt je conditie wat op peil, maar van echt repeteren via Zoom is geen sprake. Zo’n programma is niet uitgerust op zoveel geluid en zo’n digitale verbinding geeft vertraging wat de muziek niet ten goede komt. Samen muziek maken is wat we graag doen, en wat we nu stapje voor stapje weer kunnen doen gelukkig.”

De slagwerkers van Caecilia wisselen vaak van instrument, daarom spelen zij met plastic handschoentjes aan.

Dirigent Bart Roobol staat achter een scherm van plexiglas.

Caecilia was al gewend het lekwater uit de instrumenten op te vangen op oude kranten. De kranten worden na afloop thuis weggegooid, geheel volgens het protocol.

Regels voor individuele lessen in het Notenschip i.v.m. corona

 • houd je aan de regels van het RIVM:
  • als je verkouden of ziek bent: blijf thuis (24 uur klachtenvrij)
  • als een huisgenoot ziek is: blijf thuis (online les is mogelijk)
  • houdt anderhalve meter afstand
  • was vaker je handen (minimaal 6x per dag, 20 sec per keer)
  • hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • gebruik papieren zakdoekjes en gooi ze daarna weg
  • schud geen handen
 • ga thuis naar de wc
 • neem een handdoekje mee voor condenswater uit je instrument, en een plastic zakje om dit doekje mee naar huis te nemen
 • neem een plastic of papieren tas mee voor je jas, deze mag niet aan de kapstok gehangen worden
 • raak zo min mogelijk aan (deurknoppen, leuningen)
 • aanwezigheid van ouders in de les is niet toegestaan
 • ontsmet je handen bij binnenkomst en vertrek met handgel
 • wacht op de gang tot je aan de beurt bent voor de les
 • geef anderhalve meter ruimte aan de vertrekkende leerling.

Digitale K(W)oningsdag

De afgelopen 99 jaar hebben we elke koningsdag, klokslag 10 uur, het Wilhelmus gespeeld voor het gemeentehuis Schipluiden. Met dit jaar, 2020 als uitzondering. We zijn helaas nog niet van de Coronacrisis af, en dus spelen alle leden nog steeds ieder apart vanuit hun eigen huis. 

Het koninklijk concertgebouworkest riep alle muzikanten in Nederland op om dan vanaf het balkon, de tuin of de straat het Wilhelmus ten gehore te brengen. Dat klinkt ons als muziek in de oren, met het hele land samen spelen!

We hebben de beelden hiervan verzameld en in een mooi filmpje gezet. Zo kunt u ieder moment nog even nagenieten van dit feestje!De muziek is gespeeld door onze leden zelf, de samenstelling is verzorgd door Bastiaan Kuijpers en Rudy Mackay. Gijs Schotel heeft het filmpje gemonteerd. 

Hij is te bekijken op onze Social Media kanalen: Facebook , Instagram en Youtube.

 

 

Vrolijk Pasen vanaf de kerktoren

Het is Pasen! Daarom klonk vanochtend om 10.00u het ‘U zij de Glorie’ vanaf de Kerktoren van de Dorpskerk in Schipluiden door twee trompettisten en een trombonist van Caecilia. Zo kon heel Schipluiden tóch Pasen vieren! .
De WOS heeft de actie gefilmd. De reportage is ook op het YouTube-kanaal van de WOS en onze eigen social media kanalen te zien. 

Fijn Paasweekend en zorg voor elkaar!

2 dagen geleden

Caecilia Schipluiden

Ja we spelen weer! De Caecilianen onder de 18 hebben alweer een aantal keer samen muziek gemaakt. Zo ook vanavond! 🎶🎷🎺Weet u welk nummer ze spelen?

... Meer....Minder...

Bekijk op Facebook

1 week geleden

Caecilia Schipluiden

Afgelopen maandag had Caecilia voor de tweede keer op rij een online Algemene Ledenvergadering! Bij een ALV horen natuurlijk ook jubilarissen. Zij kregen fysiek (op 1.5 meter afstand!) een bloemetje en speldje toegereikt door bestuurslid Diana. Leon Arkesteijn en Tonny Wubben zijn al 40 jaar lid, Wim Gielesen 50 jaar en Toni Keijzer zelfs 60 (!) jaar! Dat zijn nog eens trouwe leden! Op de laatste foto zie je Hans van der Houven, hij ontving de Pluim voor zijn onvermoeibare vrijwillige verdiensten binnen de vereniging!Tijdens de ALV werd ook het Sociaal Jaarverslag gepresenteerd. Wilt u weten wat Caecilia in 2020, ondanks de Coronacrisis, toch nog heeft gedaan? Check dan www.caeciliaschipluiden.nl/wp-content/uploads/2021/03/Sociaal-Jaarverslag-2020-DEF.pdf !

... Meer....Minder...

Bekijk op Facebook

3 weken geleden

Caecilia Schipluiden

Maandag, bierdag! Meer dan 30 Caecilianen proefden maandagavond verschillende speciaalbiertjes, terwijl ondertussen informatie en allerlei leuke weetjes verteld werden door de familie Van den Heuvel. Wist je bijvoorbeeld dat de gemiddelde Tsjech 138 liter bier dronk in 2017, en daarmee de grootste bierdrinkers zijn ter wereld? Wil je ook lekkere biertjes drinken, en terwijl een goed doel steunen? Check dan www.dehogenoot.com. Hier koop je biertjes terwijl je professionele freelance muzikanten steunt! Ook voor hen zijn dit moeilijke tijden! Voor meer info, zie hun website!Bedankt Doris van den Heuvel, Inge van Paassen en Julia van den Heuvel voor de zeer geslaagde bierproeverij, leuke informatie en interessante weetjes!#caeciliaschipluiden #onlinebierproeverij

... Meer....Minder...

Bekijk op Facebook