Het JeugdOrkest

Een gezellig orkest onder leiding van Bastiaan Kuijpers.  

Iedere vrijdag van 18.45 tot 20.15 in Schipluiden


Het jeugdorkest is een zelfstandig orkest dat concerten en optredens geeft en organiseert. Het orkest bestaat uit muzikanten die onder leiding van de dirigent vlotte, moderne muziekstukken spelen. De leden doen orkestervaring op en ontwikkelen hun muzikale kwaliteiten.

Het is de bedoeling dat leden die in het bezit zijn van het B-examen rond hun 16e jaar de overstap naar het harmonieorkest maken. In het jeugdorkest worden de leden hierop voorbereid. Veel aandacht wordt besteed aan de volgende aspecten:

  • het samenspel
  • de zuiverheid
  • zelfstandig leren spelen; uittellen van maten en rusten en durven inzetten
  • solo’s durven spelen.

Het jeugdorkest verzorgt regelmatig concerten. Dit kan zijn zelfstandig zijn, samen met de slagwerkgroep of harmonieorkest van Caecilia of met andere jeugdorkesten uit de regio. Ook hebben de jeugdleden regelmatig een gezellig uitstapje of een activiteit met elkaar. De jeugdleden worden in het orkest geassisteerd door een aantal volwassen muzikanten.

Dirigent van het orkest is Bastiaan Kuijpers. De repetitie is op vrijdag van 18.45 tot 20.15 in het Notenschip in Schipluiden.

BASTIAAN KUIJPERS

DIRIGENT

In 1990 begon de muzikale opvoeding van Bastiaan achter de piano. Na 7 jaar pianoles werd het tijd voor een ander instrument, werd hij lid van Caecilia Schipluiden en op tenorsax speelde hij sindsdien in alle orkesten die de vereniging rijk is. In 2007 studeerde hij af als Docent Muziek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en momenteel is hij als muziekdocent verbonden aan het Rijnlands Lyceum Oegstgeest. Daarnaast is hij als saxofonist met DJ’s en bands actief en speelt hij met zijn band de Mirakelse TV-tunes coverband in theaters, huiskamers en op festivals.

Meespelen?

Zin om (weer) te spelen? Neem contact met ons op! Wellicht hebben we net een plek vrij!