Het HarmonieOrkest

Een gezellig orkest onder leiding van Bart Roobol.  

Iedere maandag van 20.00 tot 22.15 in Schipluiden.


Het Harmonieorkest bestaat uit zo’n 55 enthousiaste muzikanten die muzikale ambitie en gezelligheid op een leuke manier combineren. Jaarlijks staat er een aantal concerten op het programma op diverse locaties. Deze concerten organiseren we vaak samen met een orkest uit de regio of daarbuiten. Op die manier hebben we meer tijd om een programma op een goede wijze in te studeren. Een goede voorbereiding staat immers aan de basis van een goed concert!

Een of twee keer per jaar wordt een studiezondag georganiseerd; in de aanloop naar een concours- of festivaldeelname kunnen groepsrepetities onderdeel zijn van de voorbereiding. Ook een weekend weg behoort tot de mogelijkheden. Daarnaast worden er voor elke sectie binnen het orkest workshops georganiseerd. Onder leiding van een professionele docent kunnen dan zaken aan de orde komen waar tijdens repetities niet voldoende tijd voor is: manieren van onderhoud, stemming, hulpgrepen, technieken, mondstukken e.d.

De muziekcommissie probeert voor elk concert een evenwichtig programma op te stellen. Daarbij wordt in eerste instantie gekeken naar stukken die goed zijn voor de muzikale ontwikkeling van het orkest. Maar uiteraard wordt er ook op gelet dat het publiek een aantrekkelijk programma te horen krijgt!

Sinds juni 2019 staat het orkest onder leiding van dirigent Bart Roobol. Het harmonieorkest repeteert op maandag van 20.00 tot ca. 22.15 uur in het Notenschip, Schoolplein 4 te Schipluiden.

Het Harmonieorkest heeft plaats voor nieuwe leden. Ben je minimaal gemiddeld beoefend in het bespelen van deze instrumenten en heb je interesse? Stuur dan een mailtje naar info@caeciliaschipluiden.nl en kom een keer langs op maandagavond!

BART ROOBOL

DIRIGENT

Sinds eind november 2019 staat ons harmonieorkest onder leiding van Bart Roobol. Bart ontdekte al op jonge leeftijd de trompet. Al snel speelde hij mee bij diverse orkesten en projecten. Lessen op de muziekschool volgde hij bij Ronald Harmsen. Tijdens zijn studie aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts) studeerde hij bij Ad van Zon. Hier deed hij ook mee aan verschillende projecten, onder andere met het Rotterdam Young Philharmonic Orchestra, maar ook met koperensembles in diverse samenstellingen. Koperensembles zijn een grote voorliefde van Bart, vandaar dat hij in het bijzonder in dit genre werkzaam is.

Naast zijn studie ging hij parttime werken bij het fanfarekorps Nationale reserve (Natres) van de Landmacht. In 2009 behaalde Bart zijn Bachelor diploma klassiek trompet aan het Artez conservatorium te Enschede.

Daarna speelde hij fulltime Eb trompet bij de Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers van de Koninklijke landmacht te Assen. Tegenwoordig speelt Bart bij fanfare Bereden Wapens van de Koninklijke landmacht. Ze verzorgen regelmatig concerten en ceremoniële optredens in binnen- en buitenland. Naast de bovengenoemde werkzaamheden dirigeert hij al vanaf zijn 17e met groot plezier HAFA orkesten. Hiervoor volgt hij tegenwoordig een master-studie op het conservatorium bij oa Sander Teepen. De tijd die hij over heeft steekt hij in het arrangeren voor HAFABRA-orkesten en andere samenstellingen.

Meespelen?

Zin om (weer) te spelen? Neem contact met ons op! Wellicht hebben we net een plek vrij!