Het HarmonieOrkest

Een gezellig orkest onder leiding van Peter Habraken.  

Iedere maandag van 20.00 tot 22.15 in Schipluiden.

 

Het Harmonieorkest bestaat uit zo’n 55 enthousiaste muzikanten die muzikale ambitie en gezelligheid op een leuke manier combineren. Jaarlijks staat er een aantal concerten op het programma op diverse locaties. Deze concerten organiseren we vaak samen met een orkest uit de regio of daarbuiten. Op die manier hebben we meer tijd om een programma op een goede wijze in te studeren. Een goede voorbereiding staat immers aan de basis van een goed concert!

Een of twee keer per jaar wordt een studiezondag georganiseerd; in de aanloop naar een concours- of festivaldeelname kunnen groepsrepetities onderdeel zijn van de voorbereiding. Ook een weekend weg behoort tot de mogelijkheden. Daarnaast worden er voor elke sectie binnen het orkest workshops georganiseerd. Onder leiding van een professionele docent kunnen dan zaken aan de orde komen waar tijdens repetities niet voldoende tijd voor is: manieren van onderhoud, stemming, hulpgrepen, technieken, mondstukken e.d.

De muziekcommissie probeert voor elk concert een evenwichtig programma op te stellen. Daarbij wordt in eerste instantie gekeken naar stukken die goed zijn voor de muzikale ontwikkeling van het orkest. Maar uiteraard wordt er ook op gelet dat het publiek een aantrekkelijk programma te horen krijgt!

Sinds januari 2023 staat het orkest onder leiding van dirigent Peter Habraken. Het harmonieorkest repeteert op maandag van 20.00 tot ca. 22.15 uur in het Notenschip, Schoolplein 4 te Schipluiden.

Het Harmonieorkest heeft plaats voor nieuwe leden. Ben je minimaal gemiddeld beoefend in het bespelen van deze instrumenten en heb je interesse? Stuur dan een mailtje naar info@caeciliaschipluiden.nl en kom een keer langs op maandagavond!

Peter Habraken

DIRIGENT

Peter Habraken koos op zijn negende voor de klarinet. Docent Ed Waskowsky voedde negen jaar lang zijn enthousiasme voor het instrument.

Een professionele carrière zat destijds echter nog niet in de planning: op zijn zestiende bezocht Peter de open dagen van alle Technische Universiteiten in Nederland en na het behalen van zijn Gymnasiumdiploma startte hij met de studie Werktuigbouwkunde in Enschede.

Zijn natuur besliste echter anders: na vier weken gooide hij het roer om en vanaf dat moment studeerde hij muziek!
Dat resulteerde in drie conservatoriumdiploma’s: Klassiek klarinet, HaFaBra directie en Jazz klarinet met als bijvak Jazz saxofoon.

Gedurende acht jaar is Peter professioneel verbonden geweest als klarinettist en contrabasklarinettist aan de Marinierskapel der Koninklijke Marine.
In 2007 nam hij ontslag om zijn eigen artistieke avontuur te kunnen volgen. Sindsdien werkt hij als zelfstandig componist, dirigent, klarinettist en saxofonist.

Als dirigent werkt hij inmiddels al jaren samen met een enorme verscheidenheid aan ensembles.

Sinds januari 2023 is Peter Habraken dirigent van het harmonieorkest van Caecilia Schipluiden.

Meespelen?

Zin om (weer) te spelen? Neem contact met ons op! Wellicht hebben we net een plek vrij!