Harmonieorkest brengt Jenkins’ Stabat mater met koor Cantabile

-update-
Dit kan helaas niet doorgaan op 12 maart in verband met covid, maar dat wordt gelukkig verplaatst naar later!

Op zaterdag 12 maart 2022 voert ons harmonieorkest het prachtige Stabat Mater uit van de Britse componist Karl Jenkins, samen met het koor Cantabile uit Breda. De uitvoering vindt plaats in de Sacramentskerk in Breda en begint om 20 uur. Kaartverkoop start binnenkort.

Het Bredase koor Cantabile staat onder leiding van Ad van Unen. Al eerder speelde Caecilia samen met Cantabile. Toen stond The Armed Man, A Mass of Peace op het programma, ook van Karl Jenkins.

Karl Jenkins schreef zijn Stabat mater in 2006/2007. Hij schrijft meer religieuze muziek. Na de mis The Armed Man volgde een Requiem en daarna het Stabat mater. Het Stabat Mater is een van de beroemdste middeleeuws-Latijnse gedichten over het verdriet van de Moeder Gods om haar gekruisigde zoon. Het is genoemd naar de beginwoorden van het gedicht: Stabat mater dolorosa (De moeder stond bedroefd).

Wat Jenkins muziek mede interessant maakt, zijn zijn percussie en de oosterse tinten die hij aan zijn muziek meegeeft. Met teksten in het Engels, Latijn, Hebreeuws en Arabisch wordt de cultuur van het oude Midden-oosten in vorm en klank ingevuld.

Geef een antwoord

Captcha loading...