DrumPack

Een enthousiaste groep jonge slagwerkers onder leiding van Ferry Vogelaar.  

Ze spelen iedere donderdagavond van 19.30 tot 20.30 in het Notenschip, in Schipluiden.


DrumPack is en een enthousiaste groep jonge slagwerkers die met met elkaar slagwerkstukken instuderen en uitvoeren en plezier beleven aan het samen muziek maken. De groep staat onder leiding van dirigent Ferry Vogelaar.

In 2000 is DrumPack ontstaan. Toen werd de toenmalige drumband van muziekvereniging Sint Caecilia omgevormd tot eigentijdse slagwerkgroep. Vijf jaar later vonden de slagwerkers een eigen, herkenbare naam voor hun groep: DrumPack. 

De leden repeteren elke donderdagavond. Dan worden afwisselende slagwerkstukken ingestudeerd waarbij alle soorten slagwerk aan bod komen: ongestemd (diverse trommen en effectinstrumenten) én gestemd (xylofoon, klokkenspel en dergelijke). Er wordt gestreefd naar een zo groot mogelijke variatie in de te bespelen instrumenten door de verschillende leden. Inbreng van de leden in de keuze van de muziekstukken wordt gestimuleerd.

FERRY VOGELAAR

DIRIGENT

Tijdens en na zijn studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag was Ferry Vogelaar jarenlang verbonden aan diverse slagwerkensembles, zoals Percossa en Circle Percussion. Naast het zelf musiceren vindt hij het ook leuk om les te geven. De laatste jaren heeft Ferry zich toegelegd op het leiden van ensembles. Sinds 2000 leidt hij de slagwerkgroep DrumPack van Sint Caecilia.

Meespelen?

Zin om (weer) te spelen? Neem contact met ons op! Wellicht hebben we net een plek vrij!