Dirigenten

Harmonieorkest

Bart Roobol

Sinds eind november 2019 staat ons harmonieorkest onder leiding van Bart Roobol. Bart ontdekte al op jonge leeftijd de trompet. Al snel speelde hij mee bij diverse orkesten en projecten. Lessen op de muziekschool volgde hij bij Ronald Harmsen. Tijdens zijn studie aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts) studeerde hij bij Ad van Zon. Hier deed hij ook mee aan verschillende projecten, onder andere met het Rotterdam Young Philharmonic Orchestra, maar ook met koperensembles in diverse samenstellingen. Koperensembles zijn een grote voorliefde van Bart, vandaar dat hij in het bijzonder in dit genre werkzaam is.

Naast zijn studie ging hij parttime werken bij het fanfarekorps Nationale reserve (Natres) van de Landmacht. In 2009 behaalde Bart zijn Bachelor diploma klassiek trompet aan het Artez conservatorium te Enschede.

Daarna speelde hij fulltime Eb trompet bij de Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers van de Koninklijke landmacht te Assen. Tegenwoordig speelt Bart bij fanfare Bereden Wapens van de Koninklijke landmacht. Ze verzorgen regelmatig concerten en ceremoniële optredens in binnen- en buitenland. Naast de bovengenoemde werkzaamheden dirigeert hij al vanaf zijn 17e met groot plezier HAFA orkesten. Hiervoor volgt hij tegenwoordig een master-studie op het conservatorium bij oa Sander Teepen. De tijd die hij over heeft steekt hij in het arrangeren voor HAFABRA-orkesten en andere samenstellingen.

Jeugdorkest

Bastiaan Kuijpers

Bastiaan Kuijpers

In 1990 begon de muzikale opvoeding van Bastiaan achter de piano. Na 7 jaar pianoles werd het tijd voor een ander instrument, werd hij lid van Caecilia Schipluiden en op tenorsax speelde hij sindsdien in alle orkesten die de vereniging rijk is. In 2007 studeerde hij af als Docent Muziek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en momenteel is hij als muziekdocent verbonden aan het Rijnlands Lyceum Oegstgeest. Daarnaast is hij als saxofonist met DJ’s en bands actief en speelt hij met zijn band de Mirakelse TV-tunes coverband in theaters, huiskamers en op festivals.

Wim Gielesen

Wim Gielesen is vanaf 1984 tot november 2015 dirigent geweest van het jeugdorkest.Wim Gielesen
Nu is hij vaste invaller voor Bastiaan Kuijpers. Wim is al van jongs af aan met muziek bezig. Vanaf 8-jarige leeftijd speelt hij hoorn bij onze vereniging. Op zijn 24-ste begon hij met dirigeren. In de avonduren volgde hij een professionele opleiding voor HaFaBra-dirigent, die hij in de zomer van 1992 succesvol afsloot met het staatsexamen. Vanaf 1984 tot november 2015 is hij dirigent geweest van het jeugdorkest, naast zijn drukke baan bij TNO. Hij heeft in die periode ook vele andere taken binnen de vereniging op zich genomen, variërend van geven van toonladderlessen, theorie-examens afnemen tot het bijhouden van de muziekbibliotheek en nog veel meer.

Slagwerkgroep DrumPack

Ferry Vogelaar

Ferry VogelaarTijdens en na zijn studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag was Ferry Vogelaar jarenlang verbonden aan diverse slagwerkensembles, zoals Percossa en Circle Percussion. Naast het zelf musiceren vindt hij het ook leuk om les te geven. De laatste jaren heeft Ferry zich toegelegd op het leiden van ensembles. Sinds 2000 leidt hij de slagwerkgroep DrumPack van Sint Caecilia.