Zaterdagavond 18 juni ontving muziekvereniging Caecilia uit Schipluiden ter ere van haar 100-jarig bestaan de Koninklijke Erepenning. Burgemeester Arnoud Rodenburg reikte de onderscheiding namens de Koning uit aan voorzitter Mark Weber.

De Koninklijke Erepenning is een bijzondere onderscheiding die alleen door de Koning toegekend kan worden. Het ereteken symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor de bijzondere verdiensten van muziekvereniging Caecilia.

Koninklijke Erepenning
Burgemeester Arnoud Rodenburg speldde de Erepenning op het vaandel van Caecilia tijdens het jubileumconcert Night at the Bridge. ‘Al een eeuw lang zorgt muziekvereniging Caecilia voor muzikale ontwikkeling, entertainment én sociale verbinding. Met vele optredens bij concerten, festivals, concoursen, musicals en officiële gebeurtenissen vermaakt en beroert Caecilia jaarlijks duizenden mensen.”

Caecilia
Muziekvereniging St. Caecilia werd opgericht op 21 november 1921 en bestond vorig jaar 100 jaar. Caecilia is een veelzijdige muziekvereniging met twee orkesten, een slagwerkgroep, professionele muziekopleidingen, een boerenkapel en vele ensembles.

Geef een reactie