100 jaar Caecilia Schipluiden

Op 21 november 2021 bestaat Muziekvereniging Caecilia 100 jaar, dus is het tijd voor feest! We vieren deze bijzondere leeftijd met een flink aantal concerten en activiteiten in 2021 en 2022. We nodigen u uit om het samen met ons te vieren!

Met onze muzikanten en alle inwoners van Schipluiden, Den Hoorn en de rest van Midden-Delfland (en omstreken) maken we er een groot feest van. Van het startconcert in Theater de Veste op 20 november 2021, een groots molenconcert in juni 2022 tot een muziekreis voor de jeugdige muzikanten naar München: we pakken uit! Op deze speciale pagina vindt u een overzicht van al onze concerten en activiteiten. Vergeet ze niet in uw agenda te zetten. Volg ons ook op onze sociale media om op de hoogte te blijven. Meld u zich vooral aan voor de speciale jubileumnieuwsbrief. U bent dan als eerste op de hoogte van kaartverkoop, leuke nieuwtjes en meer! Check bit.ly/jubileumcaecilia

 

 

20 november 2021: Jubileumconcert Theater de Veste

Het jubileumjaar gaat van start met een groots theaterconcert op 20 november 2021. Dat vindt plaats in Theater de Veste in Delft. Een dag voordat we écht 100 jaar worden! Het concert zal het verhaal vertellen van een eeuw Caecilia Schipluiden, een ware tijdreis van 1921 tot aan het heden. De avond gaat langs de rijke historie van Caecilia Schipluiden, met ‘de typische dingen van toen’, leuke anekdotes en natuurlijk: muziek. Voor jong en oud wordt dit een grandioze avond. Bent u erbij?

Tickets zullen binnenkort beschikbaar komen. Houd deze website of onze sociale media in de gaten!

 

22 januari 2022: Caecilia Royale

In de dorpskern van Schipluiden vond elke januari een cultureel festival plaats onder de naam ‘Cult Royale’. In 2022 zal dit evenement nieuw (muzikaal) leven worden ingeblazen, onder de naam van Caecilia Royale. De avond staat dan ook in het teken staan van 100 jaar Caecilia. Op verschillende plaatsen in Schipluiden zullen diverse concertvormen te zien/horen zijn, die verwijzen naar orkestmuziek door blazers en slagwerkers. Een avond vol cultuur, daar moet je bijzijn.

Tickets en meer informatie zal binnenkort beschikbaar komen. Houd deze website of onze sociale media in de gaten!

 

23 & 24 april 2022: NaPaas Festival

23 april – JeugdOrkest festival

Op 23 april organiseert Caecilia Schipluiden overdag een mini-concours voor jeugdorkesten uit de regio. Er zullen professionele coaches aanwezig zijn die opbouwende feedback kunnen geven. Het gaat erom de jeugdige muzikanten vooral een leerzame en gezellige middag te bezorgen, en het is een leuke en leerzame activiteit om elkaar te ontmoeten. Ieder deelnemend orkest ontvangt een juryrapport en iedereen wint een prijs!

23 april – Het Bitterbal – een heus Boerenkapellenfestival

In de avonduren wordt overgeschakeld naar het kapellenfestival ‘Het Bitterbal’. Ook hier geldt dat positieve feedback door een jury van professionals zal mogen bijdragen aan verbetering van het niveau en de vaardigheden. Bovenal is deze avond natuurlijk het toneel van bijzonder muzikaal talent en gezelligheid ineen. Meer informatie volgt snel!

24 april – Amazing meezing Matinee

Boerenkapel ‘de Knotwilgen’ gaat naar het lokale verzorgingshuis om daar met de ouderen ‘muziekbingo’ te spelen. Er worden liedjes van toen gespeeld en natúúrlijk meegezongen. Alleen toegankelijk voor bewoners van het verzorgingshuis.

 

28 april – 3 mei 2022: Tournee Jeugdorkest München

Voor de jeugdige muzikanten gaat een lang gekoesterde wens in vervulling: een kleine week samen op tournee! Het levert een geweldige reiservaring op, zal het een belangrijke bijdrage leveren aan de teamspirit en men maakt kennis met de muziekcultuur aldaar. Er zal worden gemusiceerd met lokaal Duits jeugdorkest en er zullen concerten worden gegeven voor de cultuurliefhebbers uit München. Volg het Jeugdorkest op reis naar Duitsland via de sociale media van Caecilia Schipluiden!

 

18 juni 2022: A Night at the Bridge

De trambrug is één van de iconen van Schipluiden en zal samen met Molen de Korpershoek het decor vormen voor een groot openluchtconcert door Caecilia Schipluiden. Het podium wordt bij de molen aan de waterkant opgebouwd. Publiek zal kunnen plaatsnemen op tribunes op de kade aan de dorpszijde, maar kan het concert ook per boot bezoeken en meebeleven. Het wordt een spectaculair concert op het water, in de setting van een zwoele zomeravond. Dit mag u niet missen.

Informatie over kaartverkoop en diversen zal snel bekend gemaakt worden. Houd hiervoor deze webpagina of onze sociale media in de gaten!

 

 

September – oktober 2022: Workshops

Deze activiteiten zullen worden opgezet voor de ontwikkeling van muzikanten, van nieuwe jeugdleden tot de gevorderde muzikanten in het Harmonieorkest. De opzet van de workshops bestaat uit het houden van 4 afzonderlijke repetitiesessies voor de diverse orkestonderdelen, onder leiding van gerenommeerde musici. Aanstormend of reeds bewezen talent uit Midden-Delfland en omstreken wordt uitgenodigd zich in te schrijven voor een leuke en leerzame dag. Aan het eind van de dag wordt het eindresultaat aan de deelnemers en publiek gepresenteerd in de vorm van een gezamenlijke uitvoering van de ingestudeerde stukken.

 

19 november 2022: Caecilia Academy Awards

Het laatste concert van het jubileumjaar is een spectaculaire avond vol met glitter en glamour: de Caecilia Academy Awards. Deze avond draait om de prestaties die de vereniging heeft geleverd in het jubileumjaar. Inclusief nominaties onder muzikanten, speciaal ontworpen Academy Awards en natuurlijk: filmmuziek! Samen met de muzikanten kunt u 100 jaar Caecilia feestelijk afsluiten!

Meer informatie zal in de loop van het jubileumjaar bekend worden. Houdt deze website en onze sociale media in de gaten!

Sponsoring

Bent u enthousiast geworden van de geplande activiteiten? Dat is mooi! Maar, mooie plannen zijn helaas niet goedkoop. Al onze activiteiten kunnen nog financiële ondersteuning gebruiken. Mocht u de vereniging een warm hart toedragen en een klein of groot steentje willen bijdragen, richt u zich dan aan onze sponsorcommissie. Zij willen graag met u in contact komen en de mogelijkheden bespreken! Ook voor een vrijblijvend gesprek mag u ons altijd mailen.

 

 

Tot ziens bij één (of wat ons betreft alle) concerten en activiteiten!